January 14, 2011

~* Jangan ☞ pada orang lain *~





Kalau kamu tak tahu macamana nak manage diri sendiri,

jangan sesekali meletakkan kesalahan itu dibahu orang lain.

apatah lagi orang itu banyak membantu kamu dikala kamu 

kesusahan.

Jangan juga membebani orang sekeliling dengan semua 

masalah yang melanda diri kamu itu.

Cuba belajar mencari titik punca dan perbaiki semua itu.

Setiap satu masalah ada jalan penyelesaiannya.

Terpulang pada diri kita bagaimana nak selesaikan..

''tepuk dada tanya lah selera.''





Belajarlah menghargai setiap apa jua yang telah orang lain 

lakukan selama dia ada disisi kamu.

Tak susah pun!









see ya!!!
♥♥ 


 ...::: notakaki : juga sbgai peringatan utk diri sdiri :::...

2 ngomelan...:

Angin Selat Melaka said...

ye...betul nota tu..tp bila kita ni dah pandai jaga diri sndiri, urus kewangan supaya tak menyusahkan org lain, dgn tiba2 akan muncul muka2 yg bakal menyusahkan kita. Mintk tolong la, pinjam la, aper la...mmg byk kes2 mcm ni sb diaorg ni tahu diri ini jenis tk menyusahkan org lain...hmphhh. Pelajarannya, hati kena mahu keras dlm mempertahankan hak. Jgn pandang rendah pada muka2 penipu yg sentiasa manis dan penuh kasihan pujuk rayu!

!!@Nim!! said...

Ouchhhh!!!
dushhhh!!!
terkena batang idung sdiri nie...
ahhhahaha!!!

Itu lah yg dinamakan manusia yg suke take for granted atas kebaikan hati orang lain.

Post a Comment

♫♪ say it out...♫♪

 
Copyright 2009 !! ♥♥..ceritera tentang..♥♥ !!. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com